Нове масштабне дослідження, проведене у Норвегії та опубліковане в The American Journal of Clinical Nutrition, виявило прямий зв’язок між типом молока та ризиком серцево-судинних захворювань і смертності, передають Патріоти України.
За 33 роки спостережень вчені зібрали дані про споживання молока серед населення країни та виявили: люди, які регулярно вживають обезжирене молоко, мають значно нижчий ризик померти — на 11% менший, ніж ті, хто обирає цільне молоко.
Основні висновки дослідження:
Що кажуть експерти:
Науковці пояснюють, що у цільному молоці міститься значно більше насичених жирів та трансжирів, які безпосередньо впливають на рівень холестерину в крові та погіршують стан серцево-судинної системи.
Британська служба охорони здоров’я (NHS) офіційно рекомендує дорослим і старшим дітям вживати саме обезжирене або напівжирне молоко, щоб уникнути підвищеного ризику інфаркту чи інсульту.
Хоча дослідження проводилося лише серед мешканців Норвегії, воно стало черговим підтвердженням того, що тип молока має значення. Автори заклика
Масштабна атака російських окупантів у ніч проти 10 жовтня на цивільну інфраструктуру України призвела до серйозних проблем з електроенергією.Як повідомив "ФАКТАМ" голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко, наслідком цих ударів м...
У той час, як пенсії в Україні проіндексували не всім, у Пенсійному фонді України повідомили, яких змін у пенсійних виплатах варто очікувати до кінця 2025 року. У відомстві нагадали, що система передбачає кілька механізмів підвищення - індексацію, пере...