«Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт «Солоха» вже пройшов технологічні випробування, і компанія «Чипси Люкс» зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси», – йдеться у повідомленні НААН.
Інститут картоплярства стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів. Зазначається, що сорт «Солоха» стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
В Україні можуть почати уповільнювати швидкість мобільного зв'язку під час ворожих атак. Про це в етері телеканалу КИЇВ24 розповів Костянтин Корсун - експерт з питань кібербезпеки, передають Патріоти України. Найбільше це стосуватиметься обміну аудіо- ...
Європейський Союз розглядає можливість введення нових обмежень для громадян Росії, а також обмежень для російських дипломатів. Ці заходи обговорюються в рамках підготовки чергового пакета санкцій проти Росії, передають Патріоти України з посиланням на ...