«Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт «Солоха» вже пройшов технологічні випробування, і компанія «Чипси Люкс» зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси», – йдеться у повідомленні НААН.
Інститут картоплярства стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів. Зазначається, що сорт «Солоха» стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
Уранці 24 серпня в Таллінні екстрено приземлився літак, повний російських туристів, який прямував до Санкт-Петербурга. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Postimees. Керівник із комунікацій та маркетингу Талліннського аеропорту Маргот ...
У Карпівській громаді Криворізького району Дніпропетровської області сталася надзвичайна подія, внаслідок якої постраждали п’ятеро людей, серед них двоє рятувальників ДСНС. Поліція Дніпропетровської області про це повідомила 24 серпня, передають Патріо...