«Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт «Солоха» вже пройшов технологічні випробування, і компанія «Чипси Люкс» зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси», – йдеться у повідомленні НААН.
Інститут картоплярства стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів. Зазначається, що сорт «Солоха» стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...
Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...