
«Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт «Солоха» вже пройшов технологічні випробування, і компанія «Чипси Люкс» зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси», – йдеться у повідомленні НААН.
Інститут картоплярства стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів. Зазначається, що сорт «Солоха» стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.

"Субота та неділя будуть в Україні вологими, хмарними, із періодичним невеликим мокрим снігом", - про це у Фейсбуці пише синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. . "Опади будуть ковзати із півночі, ніби з'їжджати із гірки - підсипатиме...
Безпілотник має циліндричний корпус, що візуально нагадує невеликий пивний бочонок, та оснащений чотирма складними пропелерами на виносних важелях. За задумом розробників, MK1 працюватиме у двох режимах. У першому дрон транспортує до восьми алюмінієвих...