
«Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт «Солоха» вже пройшов технологічні випробування, і компанія «Чипси Люкс» зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси», – йдеться у повідомленні НААН.
Інститут картоплярства стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів. Зазначається, що сорт «Солоха» стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.

Українці, які досягли пенсійного віку та мають достатньо стажу, щомісяця отримують виплати від держави. Розмір пенсії залежить від кількох чинників, однак держава гарантує мінімальну межу, менше якої люди похилого віку отримувати не можуть. Про те, як ...
Уночі 6 грудня російські окупанти завдали масованого удару по Україні, атакувавши енергетичну інфраструктуру. На відновлення енергосистеми потрібно чимало часу, через що українцям найближчими тижнями, найімовірніше, світло вимикатимуть на триваліший ча...