"Ви там на всю голову?": Україна "зіллє" секретну інформацію "дочці" розвідки Китаю, - волонтер

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України домовилася про співпрацю з українською філією китайської компанії "Хуавей". Та, зі свого боку, знаходиться під санкціями Заходу через роботу на розвідку КНР. Про це написав на своїй сторінці у Facebook речник міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Михайло Макарук, передають Патріоти України.

Зокрема, сторони підписали меморандум про державно-приватне партнерство та взаємодію у сфері кібербезпеки, кіберзахисту і телекомунікацій.

"Тепер розшифровую доступно. "Хуавей" – дочірнє підприємство, яке працює безпосередньо на Міністерство державної безпеки КНР. Грубо кажучи – це дочірнє підприємство розвідки КНР. І це доведений спецслужбами і офіційними джерелами США факт. За що, ця "корпорація" й отримала санкції", – пояснив Макарук.

"І ми віддаємо їм у вотчину нашу Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України... Я нагадаю про купу двосторонніх угод між КНР і Росією у сфері оборони та обміну інформацією. Ви там на всю голову?" – обурився він. Відзначимо, що після того, як інформація набула розголосу, новина про підписання меморандуму з "Хуавей" раптово зникла з сайту Держспецзв'язку. При спробі перейти за посиланням система видає помилку.


І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...