Ви точно його вживаєте! Звичний для всіх продукт може підвищувати ризик смертоносного раку

Звичні продукти харчування, серед яких сіль, можуть підвищувати ризик виникнення онкозахворювань. Дослідження, у якому спостерігали за 40 000 японців протягом 11 років, показало, що сіль впливає на ризик розвиткураку шлунка, передають Патріоти України.

Группа з Науково-дослідного інституту Національного онкологічного центру переглянула анкети з описом дієтичних звичок усіх учасників, пише Еxpress. В результаті було виявлено близько 500 випадків раку шлунка. Подвоєння ризику відбулося серед любителів солі, які, за оцінками, споживали від 12 до 15 грамів на день.

Керівник дослідження Шоічіро Цугане уточнив: "На додаток до споживання солі наше дослідження також показує, що куріння та низьке споживання фруктів та овочів збільшує ризик раку шлунка, особливо у чоловіків". Тім Кей, епідеміолог із Cancer Research UK, додав, що особливо сильно на ризик раку шлунка впливають маринади та солона риба.

Крім того, сіль у поєднанні з іншими факторами може спровокувати серцево-судинні захворювання, такі як високий кров'яний тиск, хвороби серця та інсульт. Лікарі пояснюють це тим, що сіль викликає зневоднення, що змушує серце працювати з більшим навантаженням.

Примітно, що зв'язок між ризиком раку шлунка та вживанням солі помітили ще у 2012 році, тоді Світовий фонд дослідження раку закликав скоротити вживання продуктів із вмістом цього компоненту. Прозвучали навіть дані, що кожен сьомий випадок хвороби у Великій Британії можна було б запобігти шляхом контролю за кількістю з'їденої солі. Натомість фахівці рекомендували їсти більше свіжих овочів та фруктів.

Зазначимо, що рак шлунка зайняв шосте місце серед найбільш поширених видів раку у світі в 2020 році, це близько 1,09 мільйона діагнозів. Перші симптоми раку шлунка включають стійкий розлад шлунка, печію, застій газів та часту відрижку.

Загинула півторарічна дівчинка: У Києві сталася моторошна ДТП (фото)

субота, 18 травень 2024, 15:55

У Дніпровському районі Києва сталася потрійна ДТП. Внаслідок аварії загинула півторарічна дитина. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції Києва, передають Патріоти України. Як встановили правоохоронці, 39-річний водій BMW, рухаючись по Броварському п...

Тестю довелося погодитися: Чоловік закохався у власну тещу та одружився з нею (відео)

субота, 18 травень 2024, 15:44

В Індії чоловік закохався і одружився зі своєю тещею з благословення тестя. Про це пише Oddity Central, передають Патріоти України. Ця химерна історія починається з трагедії. Після смерті дружини батько двох дітей Сікандар Ядава переїхав до своїх родич...