Ви встигли запастись? Блокування Суецького каналу загрожує світовим дефіцитом популярного засобу гігієни

Компанія, на яку припадає близько 30% світових поставок целюлози для виробництва туалетного паперу, має проблеми з доставкою сировини.

Через заблокований сів на мілину контейнеровозом Суецького каналу світ може зіткнутися з дефіцитом туалетного паперу, інформують Патріоти України.

Як пише Bloomberg, блокування однієї з найважливіших транспортних артерій світу створює напругу на ринку морських перевезень, через що зафрахтувати судно стало складніше.

Так, компанія Suzano SA, один із найбільших у світі виробників деревної целюлози, яка є сировиною для туалетного паперу, попередила, що глобальні проблеми з доставкою морських контейнерів можуть призвести до труднощів із поставками сировини.

Suzano SA в основному відправляє свою целюлозу на вантажних судах навалочного типу. За словами генерального директора компанії Вальтера Шалка, різке зростання попиту на контейнеровози починає поширюватися на навалочні судна і загрожує затримками поставок компанії.

Шалка стурбований тим, що транспортні проблеми будуть наростати як сніжний ком і тільки посилюватися. Значні перебої в торгівлі целюлозою в кінцевому підсумку можуть вплинути на поставки туалетного паперу, якщо у виробників не буде достатніх запасів.

Як зазначає Bloomberg, це відбувається в умовах збільшеного попиту на туалетний папір. Розташована в бразильському Сан-Паулу Suzano SA вже стурбована тим, що обсяги поставок сировини в березні можуть виявитися нижче очікуваного, а також ризиком вимушеного перенесення деяких поставок на квітень, сказав Шалка. За його словами, у зв'язку із збільшеним попитом на вантажні судна, навалочні судна до терміналів компанії заходять рідше, ніж зазвичай.

"Усі південноамериканські гравці, які експортують навалочним способом, зіткнулися з цим ризиком", - сказав Шалка.

Бразилія є провідним постачальником целюлози в світі, а на Suzano SA припадає близько 30% світових поставок целюлози з твердих порід деревини, яка використовується для виробництва туалетного паперу.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...