"Ви ж винні Радянському Союзу!": Івар Калниньш красномовно відповів росіянам на критику через антивоєнну позицію

Зірка радянського кіно латвійського походження Івар Калниньш, який виступив проти війни в Україні, зізнався, що після таких висловлювань йому почали дорікати, передають Патріоти України.

Зокрема, росіяни невдоволені проукраїнською позицією артиста. Вони усіляко намагаються йому дорікнути, шо він знімався у радянському та російському кіно, тож нібито має бути вдячний Росії. Тим часом Калниньш красномовно відповів, що нікому і нічим не зобов'язаний. За його словами, великих гонорарів, про які так голосно кричать хейтери, у СРСР він не отримував.

"Мені кажуть: "Ви ж винні Радянському Союзу, Росії, уряду радянському за все". Я кажу: "Це ви мені винні, ви не доплатили! Хто кому винен ще!". Я теж гордий, а то, подумаєш, я Держкіно повинен щось ще. Вони мільйони заробляли, а нам відкинули смішні (гонорари – прим. ред.). Ми на це йшли, тому що ми - люди творчі, ми можемо працювати і безкоштовно, але безкоштовно для сліпих, а не для шахраїв", - прокоментував актор у інтерв'ю росЗПМ.

Івар Калниньш також розповів, що в його рідній Латвії підтримують Україну та виступають проти війни. За словами актора, владі Росії теж варто було б відмовитися від мрій відродити СРСР, а натомість зайнятися своєю країною.

"Ну не дали комуністи щастя всім народам, треба заспокоїтись. Давайте робити по-іншому. Якщо так хочеться імперію, так зробіть цю імперію на своїй території, освоюйте Сибір", - зазначив знаменитість.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...