"Вибачте, але нада срочно! Потому шо тут недавно упав вертольот": Як українець змусив поліцію шукати неіснуючий гелікоптер

22 травня чоловік зателефонував на номер 102 і повідомив про падіння вертольота в одному із сіл Черкаської області. Під час перевірки поліцейські не виявили літального апарату, тобто повідомлення про його падінні було завідомо неправдивим. Про це повідомили в Департаменті комунікації поліції Черкаської області, передають Патріоти України.

Чоловік зателефонував до поліції близько 15:00 і повідомив, що на Смілянщині впав вертоліт. У будь-якому разі повідомлення на спеціальну лінію 102 потребує перевірки, тому екіпаж виїхав на вказане заявником місце. Жодних літальних апаратів правоохоронці не виявили.

Місцеві жителі розповіли поліцейським, що вранці над селом дійсно пролітав вертоліт, і жодних падінь вони не бачили і не чули. Чоловік, який скоїв завідомо неправдиве повідомлення, був у стані сп'яніння. Його попереджали про відповідальність і штраф.

Поліцейські склали адміністративний протокол за статтею 183 КУпАП. Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У березні цього року президент підписав закон "Про внесення змін до ст. 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян". Закон запроваджує кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, якщо завідомо неправдиве повідомлення стосується критично важливих об'єктів інфраструктури або будівель і споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, чи закладів охорони здоров'я, або навчальних закладів (такі дії караються позбавленням волі на термін від 4 до 8 років).

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...