Вибіркова сатира: "95 квартал" прокоментував скандальний номер про підпал будинку Гонтаревої

Гумористи заявили, що не вважають себе у чомусь винними.

У студії заявили, що "95 квартал" – це гостра політична сатира, так було, є і буде. "Навіть, якщо це не подобається деяким політикам", передають Патріоти України.

У "Кварталі" додали, що саме політики, їх дії і наслідки їх дій, які відчувають мільйони українців, дають їм привід для сатири. "Ми вдячні хору імені Верьовки та нам шкода, що заслужений колектив незаслужено піддається інформаційній атаці. Колектив не брав участі в написанні матеріалу, тому, будь ласка, поважайте його", – зазначили у "Кварталі".

Кварталівці також звернулися до міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського. Напередодні він попросив вибачення у Валерії Гонтаревої та заявив, що йому "соромно за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки".

"Ми запрошуємо вас на наступну зйомку "Вечірнього Кварталу", щоб одразу після концерту ви сказали, за що вам соромно, а за що ні", – додали у студії.

"95 квартал" вирішив також відповісти міністру економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофію Милованову. Він стверджував, що такі жарти негативно впливають на інвестиційний клімат в Україні, бо більшість зовнішніх інвесторів сприймають Гонтареву як відому реформаторку.

"Жартівники" побажали Милованову успіху та економічного стрибка і побільше інвесторів. Однак "якщо щось піде не так", то "95 квартал" дозволив звинувачувати у цьому їх.

"Погодьтеся, з точку зору економіки дуже обґрунтованими будуть звучати такі тези, як: "Через жарт коміків "Вечірнього Кварталу" гривня впала у п’ять разів", "Зовнішній борг України зростає в тій самій пропорції, в якій зростає обличчя Євгена Кошового", – йдеться у заяві.

Студія вважає, що їхній гумор – головна зброя. "І поки наша зброя гостра і різка, ми будемо з гордістю займатися своєю справою", – підсумували кварталівці.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...