Вибух і пожежа у Нижньовартовську: Шестеро росіян загинули під завалами багатоповерхівки

Будинок у Нижньовартовську після вибуху

У неділю, 4 грудня, у Нижньовартовську пролунав потужний вибух. Відбулося обвалення одного із п'ятиповерхових житлових будинків у місті. Будівлю було здано в експлуатацію у 1974 році. У будинку мешкало 226 осіб.

Внаслідок вибуху і пожежі, що виникла після нього, загинули шестеро людей. Ще 10 постраждали. Троє з них перебувають у лікарні у дуже тяжкому стані.

У будинку завалилися перекриття кількох поверхів на одному з під'їздів. П'ять квартир зруйновано повністю. Ще 10 квартир у двох сусідніх під'їздах частково пошкоджені та на цей час непридатні для проживання. Довелося евакуювати понад 50 людей.

Екстрені служби повідомили, що причиною вибуху був витік газу. Проте мер Нижньовартовська Дмитро Кощенко заявив, що будинок не було газифіковано.

Представники екстрених служб від своєї версії не відмовляються. Вони стверджують, що у квартирі проводився ремонт. Робітники займалися натяжними стелями. Вони й використали газовий балон. Відбулася детонація.

Дані щодо жертв обвалення будинку в Нижньовартовську не остаточні. Співробітники рятувальних служб продовжують розбирати завали та шукати людей.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...