Постраждало семеро людей: Вибух в Одесі 2 грудня стався через боєприпас, який перевозили у якості... "сувеніра"

Вибух в автомобілі волонтера, який увечері 2 грудня зупинили для перевірки одеські правоохоронці, спричинив один з вибухонебезпечних предметів, які власник транспортного засобу перевозив як сувенір. Про це повідомив "Укрінформ" з посиланням на анонімного співрозмовника у правоохоронних органах, передають Патріоти України.

"Поліція Одеської області відкрила провадження щодо волонтера сусідньої області, який переміщав в автомобілі "в якості сувеніра" боєприпас. При перевірці правоохоронцями транспортного засобу на вул. Прохорівській в Одесі вибухонебезпечний предмет здетонував, завдавши поранень різного ступеня тяжкості семи особам, в тому числі цивільним", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок вибуху потерпілі зазнали поранень уламками боєприпасу, мінно-вибухових травм, переломів і рваних ран. Кримінальне провадження відкрито за ознаками незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами.

У відділі комунікацій ГУ НП в області подробиці події не коментують. "Можу лише сказати, що тривають слідчі дії за фактом незаконного поводження з боєприпасами, жодних коментарів з цього приводу поки що не надаємо", - зазначила керівник відділу Любов Гордієвська.

Нагадаємо, внаслідок вибуху 2 грудня в Одесі на парковці адмінбудівлі обласного управління ДСНС постраждали сім осіб, зокрема п’ять правоохоронців.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...