"Вибивають" гроші і бізнес: На окупованому Донбасі викрали двох бізнесменів за "роботу на українські спецслужби" (фото)

У Кадіївці (колишній Стаханов), на тимчасово окупованій території Луганської області, терористи викрали братів-підприємців Ігоря та Олександра Борисових. Про це повідомили журналіст Олександр Махов і "Східна правозахисна група". Їх перевезли до Луганська й утримують у підвалах будівлі колишнього СБУ, передають Патріоти України.

Як уточнюється на сайті групи "Інформаційний спротив" із посилянням на правозахисників, викрадення сталося 6 січня, а затримували їх окремо. В адвокатів доступу до братів немає.

За словами Махова, братів звинувачують у тому, що вони нібито працювали на українські спецслужби.

"Такі звинувачення – найпоширеніші на території так званої ЛНР. Їм може загрожувати довічне ув'язнення", – уточнив він. Журналіст припустив, що терористи хочуть відібрати бізнес і гроші у їхніх сімей.

"Брати – звичайні підприємці, які з різних причин залишилися жити в окупації", – підкреслив він. Махов зазначив, що рідні викрадених перебувають на підконтрольній Україні території і вони налякані, оскільки не знають, що їм робити і бояться, що братів вб'ють.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...