Вид на море, ліфт на пляж: У мережі показали елітну квартиру жінки Зеленського у Криму

Квартира з паркувальним місцем у моря у Криму, яка належить Олені Зеленській, розташована навпроти Лівадійського палацу

За декларацією про доходи та майно Володимира Зеленського, його дружина Олена володіє квартирою в Лівадії площею 129,8 кв. метра. Вона купила її у квітні 2013 року разом з паркувальним місцем площею 16,1 кв. метра.

Вартість цього майна подружжя Зеленський оцінюють в 1,3 млн грн (більше $160 тис. на курсу валют того періоду).

Як повідомлялор агентство Reuters, квартиру купили у колишнього нардепа, бізнесмена Олександра Буряка за ціною, вчетверо менше її ринкової вартості у 2013 році. Наразі подружжя продає цю квартиру, повідомляє видання.

Хоча раніше у штабі Зеленського запевнили, що вона була придбана за ринковою ціною. А також додали, що Зеленські скористаються квартирою "тільки після обов'язкового повернення Криму до України". Про плани з продажу квартири в заяві не згадується.

"Крим Реалії" дазнілись, що квартира Олени Зеленської розташована в житловому комплексі "Імператор" - елітному комплексі в Лівадії по сусідству з пам'ятником національного значення Лівадійським палацом, за однією адресою з ним.

П'ятиповерховий житловий комплекс "Імператор" побудували у 2009 році на замовлення фірми "Біларт", яка належить бізнесменам з Дніпра Василю і Євгену АСТІОН.

Наразі момент Василь Астіон є депутатом Дніпровської облради, він потрапив в топ-100 найбагатших українців за версією журналу "Фокус" (займає 88 місце з капіталом в $70 млн).

Цей житловий комплекс обладнаний всім необхідним для комфортного життя і безпеки його мешканців. Будинок побудований в палацовому стилі з колонами, панорамними вікнами, декоративною обробкою балконів і головного входу.

За інформацією місцевих агентств нерухомості, крім зовнішнього вигляду будинок оснащений широкою інфраструктурою.

Зокрема, у дворі розташовані фонтани, на цокольному поверсі - паркінг, на даху - два басейни з шезлонгами і зона відпочинку з видом на море і гори.

Власникам квартир в цьому будинку пропонують скористатися пляжем санаторію "Лівадія", до якого можна спуститися на ліфті або пройти через парк 400 метрів. Жителі Лівадії розповідають, що ліфт санаторію вже другий рік не працює.

Територія "Імператора" оснащена камерами відеоспостереження. Спокій мешканців будинку також забезпечують цілодобова охорона, служба експлуатації та консьєрж. Територія житлового комплексу закрита для сторонніх.

З кожної квартири відкривається вид на море і Лівадійський парк.

"Квартира в будинку "Імператора" вважається елітною. Там гарний вигляд з вікна, закрита територія, впливові сусіди: представники російської та української естради, політики, успішні підприємці ", - повідомляється у ялтинських агентствах з продажу нерухомості.

Як повідомляє "Крим Реалії", на одному з балконів "Імператора" знаходиться банер: "Оренда, продаж". За вказаною на банері номеру телефону представник агентства нерухомості повідомив, що наразі у цьому будинку продаються п'ять квартир площею від 50 до 200 кв. метрів.

"Це єдиний будинок, який так близько розташований до парку і палацу, він наближений до історії. Всі, хто проживають в цьому будинку, - люди, які це цінують. Оскільки ціна тут як за нерухомість класу "преміум", дозволити собі її можуть люди не бідні. Відповідно, в цьому будинку не буде людей, які не відповідають вашому рівню. Будинок побудований в рамках і українського, і російського законодавства. Всі квартири оформлені, мають російські документи ", - повідомив він.

Крім того, кримське агенство надало фото всередині елітної нерухомості "Deluxe Estate".Втім, за майже десятиліття з моменту спорудження багато квартир у цьому будинку досі не знайшли власників.

За інформацією кримського агентства "Острів нерухомість", наразі у будинку не продані апартаменти на другому, третьому і п'ятому поверхах площами від 49 до 126 кв. метрів вартістю від $4 тис. за кв. метр.

З 2013 року ціни в "Імператорі" значно зросли. Якщо Олена Зеленська купила житло там за $160 тис., то тепер квартири схожою площі там продають за $500 тис. Між собою місцеві ріелтори називають цей будинок "не продавати".

"Землю під "Імператор" "відкусили" у Лівадійського палацу при Україні. Дніпровський бізнес домовився з владою і забрав собі ділянку, на якому були госпбудівлі палацу. Як це було поширено, землю виділяли під індивідуальне житлове будівництво, але будували цілі житлові комплекси в надії через суди потім їх узаконити. Так пів-Ялти забудували", - розповів ялтинський ріелтор на умовах анонімності.

У 2008 році законність будівництва "Імператора" перевіряла прокуратура Ялти. Про це повідомляло українське видання "Дзеркало тижня". Прокурори тоді з'ясували, що дозвіл виконкому Лівадійської селищної ради на будівництво будинку фірма-забудовник отримала раніше, ніж сесія селищної ради затвердила проект землеустрою зі зміною цільового призначення ділянок і передала їх у власність.

У прокурорів також викликали сумніви узгодження проекту будівництва комплексу Держслужбою з питань національної культурної спадщини та історико-містобудівне обґрунтування.

Власники фірми, в свою чергу, стверджували, що всі документи в повному порядку.

На даний момент на російській кадастровій карті значна частина землі під ЖК "Імператор" не має власника, тобто не оформлена відповідно до російського законодавства, яке фактично діє на території півострова.

"Порожні графи "власник "і" дозволене використання "означають, що документи з самого початку були оформлені "криво"...Продажі житла там йдуть дуже туго. Покупці побоюються вкладатися в "кота в мішку", оскільки за російським законодавством всі ці пафосні житлові комплекси запросто можна пустити під бульдозер", - розповів на умовах анонімності місцевий ріелтор.

Мобілізація триває: У яких випадках повістка може вважатися недійсною і чи можна відмовитися від неї

вівторок, 19 березень 2024, 6:22

В Україні повістка, яка не заповнена правильно, може бути визнана недійсною. Проте юристи зазначають: незначна помилка не є поважною причиною відмови від отримання повістки чи неприбуття до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки ...

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...