Видалили дитині 12 зубів замість 3, обдуривши батьків: На Київщині розгорівся скандал із приватними стоматологами (відео)

У Київській області у дев'ятирічної дівчинки видалили 12 молочних зубів. За словами мами, це зробили без її згоди, незважаючи на прохання почекати з видаленням, повідомляють Патріоти України.

Батьки Ніки знайшли їй приватну клініку в рідному Ірпені, так як дівчинка боялася стоматологів. Там обіцяли видалити зуб безболісно і під загальним наркозом. Коли дівчинку оглянули, запропонували видалити їй додатково ще 2 зуба, поруч з тим, що хворів. Мама поставила підпис в договорі, але на ньому була пропущена графа про кількість зубів.

Дитині ввели загальний наркоз. Мамі запропонували видалити вже всі молочні зуби дитини. Вона не дала дозволу і попросила зупинити операцію. Жінці видали рахунок - 13 тис. гривень. За словами лікарів клініки, зуби були з карієсом і з часом вони все одно б заважали росту постійних. Їх потрібно було видалити.

Журналісти звернулися до іншого лікаря, який розповів, що зуби у дітей лізуть туди, де відчувають тиск. І якщо там тиску вже немає - вони будуть лізти куди завгодно. Дитині радять встановити протези.

"Ми підготували офіційний лист-претензію в стоматологічну клініку. Вони надали відповідь, де вказали, що мають рацію. Зараз ми підготували скаргу до Міністерства охорони здоров'я, для того щоб ініціювати клініко-експертну комісію, яка визначатиме характер порушень і допущених помилок", - розповів адвокат.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...