Видовище вражає! Красиво і страшно одночасно: У Запорізькій області зняли повітряне цунамі (фото)

Вчора, 4 липня, курорт Приморськ в Запорізькій області накрив дощ і сильний вітер. Але за кілька хвилин до початку негоди, місцеві жителі могли спостерігати рідкісне природне явище – повітряне "цунамі", передають Патріоти України.

Називається воно так через зовнішню схожість з небезпечним морським або океанським "тезкою". Насправді ж, зловісна хмара – шквальний воріт або shelf-cloud (грозовий вал), яке утворюється при високій вологості через взаємодію потоків повітря різних температур.

"З дитинства такого не бачила", "Зачаровує видовище"..." Одночасно красиво і моторошно страшно" – коментують фото і відео людей. За словами самого автора, у нього було рівно дві хвилини, щоб зафіксувати унікальне явище.


Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...