Видовище вражає: У Росії брили льоду поповзли на набережну та зламали огорожу - ці кадри ніби з фільму-катастрофи

Жителі Хабаровська (Росія) стали свідками того, на що здатні величезні брили льоду, які прийшли до набережної міста річкою Амур. 22 квітня в мережі з'явилося відео, яке одразу ж стало вірусним. І не дивно, адже воно нагадує кадри з фільму-катастрофи, передають Патріоти України.

Як пише "Комсомольська правда", ще днем раніше річка була чистою, тепер же через льодохід у воді знову з'явилися тороси (нагромадження з уламків льоду, які утворюються в результаті стиснення крижаного покриву). Більш того, брили льоду почали вибиратися на набережну, і в цьому їм не перешкодили ні огорожі, ні висота близько 80 см від води. Відео в YouTube публікують очевидці.

Лід розтрощив огорожу і налякав перехожих, які відчули себе в 3D-кінотеатрі, а от у місцевому гідрометцентрі лише знизали плечима - кажуть, в Хабаровську це нормальне явище.

"У цьому немає нічого незвичайного, на Амурі це трапляється щороку, - розповіли виданню. - А ось щоб це явище вплинуло на місто - рідкість. Пов'язане воно з тим, що льодохід йде при високому рівні води, на вигині русла лід за інерцією впирається в правий берег і його видавлює плином".

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...