Видовище вражає! Від Антарктиди відколовся велетенський айсберг - у п'ять разів більший за Київ

Від Антарктиди відколовся айсберг площею близько 4 320 квадратних кілометрів. На сьогодні це найбільший айсберг у світі. Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейського космічного агентства, передають Патріоти України.

Повідомляється, що він відколовся від західної сторони шельфового льодовика Ронне в морі Ведделла. Айсберг отримав назву А-76. Згідно з супутниковими знімками, він має довжину близько 170 км і ширину 25 км.

Величезні розміри айсберга роблять його найбільшим у світі, яким раніше вважався айсберг A-23А площею близько 3 880 квадратних кілометрів. Він також знаходиться в морі Ведделла. Нинішній рекордсмен за площею в п'ять разів більше за Київ.

Традиційно айсберги отримують назви відповідно до антарктичного квадранта, в якому вони були спочатку помічені, і їм присвоюють порядковий номер. Потім, якщо айсберг трісне, до назви додається ще одна буква.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...