Вигадали нові схеми у зв'язку із карантином: Шахраї розсилають українцям СМС-ки нібито від банків

Зміст схем може відрізнятися, але мета у них одна - отримати персональні відомості про громадян і їхні банківські картки.

Аферисти пропонують отримати "державну допомогу" і просять повідомити їм номер картки, термін її дії, CVC-код і іншу інформацію. Робити цього не можна. Про це попереджає прес-служба Національного банку України, інформують Патріоти України.

"Шахраї не полишають спроб обдурити українців. Вони масово розсилають СМС повідомлення від імені банків з пропозицією отримати нібито "державну допомогу". Для цього вони вимагають повідомити номер своєї платіжної картки, термін її дії та іншу інформацію", - сказано в повідомленні.

В НБУ підкреслюють, що зміст повідомлень може відрізнятися, але мета у них одна - отримати персональні відомості про громадян і їхні банківські картки.

"Національний банк застерігає:

  • не відповідайте на такі повідомлення;
  • не телефонуйте за вказаними номерами;
  • не переходьте за посиланнями, що містяться в таких повідомленнях;
  • не розголошуйте та не пересилайте нікому в жодному разі свої персональні дані, термін дії платіжної картки та код безпеки CVC (три цифри на звороті картки)", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку підкреслили, що при нарахуванні будь-яких пенсійних, соціальних та інших виплат банки не дзвонять клієнтам, не пишуть їм смски, не питають номер картки та інші персональні дані. "Розкажіть про це своїм рідним, близьким і знайомим", - попросили в НБУ.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...