Вигідна посада: У директора волинського лісгоспу знайшли майна на 27 млн грн

Керівника філії "Ківерцівське лісове господарство" ДП "Ліси України" Анатолія Ярмолюка підозрюють у незаконному збагаченні. Про це йдеться у низці ухвал Печерського районного суду міста Києва від 5 вересня 2024 року, передають Патріоти України з посиланням на Центр журналістських розслідувань "Сила правди".

За інформацією правоохоронців, родичі посадовця за останні 4 роки стали власниками нерухомості, землі та автомобілів на 27 млн грн. Значну частину цього майна суд арештував.

Майно не по кишені

Слідчі з’ясували, що майже за 5 років роботи волинянин Анатолій Ярмолюк, очолюючи ДП "Ківерцівське лісове господарство", а потім – філію "Ківерцівське лісове господарство" ДП "Ліси України", розжився майном, що коштує значно дорожче, ніж всі легальні доходи його самого та його родини. Крім того, придбане майно лісівник записував на родичів, які також не можуть собі дозволити такі придбання.

За підрахунками правоохоронців, загальний дохід Анатолія Ярмолюка, його дружини, матері, тестя та тещі за час із 1 січня 1998-го по 31 березня 2024 року становив 7,4 млн грн. Втім за минулі чотири роки члени родини придбали майна на понад 27 млн грн.

Будинок за понад 20 млн грн

Зокрема, йдеться про будинок дружини Марії Ярмолюк у селі Тарасове на околиці Луцька площею 270 квадратних метрів, який коштує понад 20 млн грн. Посадовець декларує його як незавершене будівництво, хоча в ухвалі вказано, що це не так.

Цікаво, що ще у 2018-2020 роках Центр журналістських розслідувань "Сила правди" фіксував будинок сім’ї Ярмолюків на околиці Луцька і вже тоді він виглядав повністю готовим та придатним для проживання. Втім у електронних деклараціях він продовжує бути "недобудом".

Також жінка пана Ярмолюка придбала за понад 200 тис. грн (що значно нижче ринкової вартості) земельну ділянку площею більше 10 соток у тому ж селі Тарасове. А ще – у 2023 році за 951 тисячу гривень квартиру площею 74 квадратні метри на 12 поверсі житлового комплексу "Яровиця" у Луцьку. Щоправда, цю нерухомість згодом начебто оформили на іншу родичку. Разом з оселею у "Яровиці" купувалися і машиномісця на понад 17 квадратів за 210 тис. грн.

Крім того, торік Марія Ярмолюк набула у власність дві ділянки сільськогосподарського призначення площами 1,8 та 0,88 гектара за якісь 13 та 6,5 тис. грн відповідно. Обидві ділянки – у Торчинській громаді. На неї також зареєстрований кросовер "BMW X3" 2018 року випуску. Його задекларована вартість – 555 тис. грн, тоді як ринкова, за версією слідства, становить 1,5 млн.

На матір фігуранта справи зареєстровано квартиру площею 70 квадратів. Оцінена нерухомість в 1,3 млн грн.

Тесть Анатолія Ярмолюка – власник будинку площею 113 квадратних метрів за 243 тис. грн (за версією слідства, вартість також значно занижена порівняно з ринковою) та автомобіля "Toyota Land Cruiser 200" 2016 року випуску за 1,9 млн грн. Насправді ж цією машиною начебто користується зять. Начебто саме на Анатолія Ярмолюка складені два штрафи за порушення правил дорожнього руху цим автомобілем на початку 2023 та 2024 років.

На тещу зареєстровано мікроавтобус "Volkswagen Multivan" 2022 року випуску. Вартість автівки за документами становить 1,8 млн грн, хоча ринкова – орієнтовно 3 млн грн. Нібито саме на представника Анатолія Ярмолюка виписувалася довіреність на відчуження та керування транспортним засобом із терміном дії до 2026 року, а сам очільник лісгоспу чотири рази цим автомобілем перетинав кордон впродовж липня-серпня 2023 року.

Арешт на майно

На початку вересня Печерський районний суд Києва наклав арешт на будинок Ярмолюків у Тарасовому на 270 квадратів, на квартиру у 70 квадратних метрів, що належить матері лісівника, будинок тестя площею 113 квадратних метрів, квартиру і місця для машин родички Ярмолюків, дві квартири тещі (по 45 квадратів кожна). Крім того, під час обшуків правоохоронці виявили у тестя Анатолія Ярмолюка два квадроцикли "Apex Yamaha" та "Can-Am Maverick", на які також наклали арешт.

"Облили мазутом двері": У Києві могли підпалити відділення "Укрпошти" через повістки ТЦК

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:44

У Києві невідомі здійснили підпал двох відділень "Укрпошти", ймовірно, через доставку мобілізаційних повісток, які листоноші розносять від територіальних центрів комплектування (ТЦК). Про інцидент повідомив у своєму дописі в Facebook письменник Андрій ...

Родичі кажуть, що його побили: У лікарні Рівного чоловік помер через 7 днів після мобілізації

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:30

22 жовтня 2024 року у лікарні в Рівному помер Юрій Процик, якого 16 жовтня мобілізували. Рідні підозрюють, що його побили, що й могло стати причиною смерті. Про це повідомила у фейсбуці родичка померлого Марія Процик, передають Патріоти України. За її ...