Виглядає фантастично! Італійська студія розробила проєкт плаваючого міста у вигляді черепахи (фото)

Італійська дизайнерська студія Lazzarini розробила концепт плаваючого міста, що зовні нагадує черепаху. Якщо проєкт вдасться реалізувати, то він стане найбільшою у світі плаваючою конструкцією. Будувати його планують у Саудівській Аравії, передають Патріоти України.

Як повідомляється на сайті компанії, плаваюче місто живитеметься від сонячної енергії, воно розраховане на одночасному перебування на ньому близько 60 тисяч людей. За попередніми оцінками, проєкт оцінили у 8 млрд доларів.

Концепт зветься Pangeos, у плавучому місті будуть готелі, торгові та розважальні центри, парки, для літаків обладнають злітно-посадкову смугу, а для гелікоптерів – відповідні майданчики.

Ширина міста складе 550 метрів, а довжина – 610. Будівництво займе близько восьми років. У Lazzarini сподіваються, що реалізувати амбітний проєкт вийде після періоду краудфандингу, пов'язаного з NFT. Інженери кажуть, що спеціально для цього нього доведеться збудувати гігантську верф.

Гігантський корпус Pangeos з осіданням 30 метрів складається з дев'яти різних носових частин і поділений на кілька блоків. Його хочуть оснастити дев'ятьма високотемпературними надпровідниковими двигунами, кожен потужністю 16 800 к.с., що працює від різних бортових джерел енергії. Завдяки їм місто зможе розвинути швидкість у п'ять вузлів.

Під час плавання великі крила отримуватимуть енергію від хвиль, що розбиваються. Ще однією особливістю Pangeos є те, що воно плаватиме без викидів, не забруднюючи моря та океани. Свою назву Pangeos бере від Пангеї, суперконтиненту, що існував мільйони років тому в пізньому палеозої та ранньому мезозої.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...