Виглядає гарно та моторошно: Мешканка Сибіру виявила унікальний блакитний гриб (фото)

Мешканка російського Новосибірська Тетяна Шитліна розповіла, що випадково знайшла в лісі невідомий гриб. На своїй сторінці в Facebook сибірячка розповіла, що знахідка була зроблена в Караканському лісі, передають Патріоти України.

За словами жінки, вона відразу сфотографувала незвичайний блакитний гриб, проте зрізати його побоялася, оскільки вважала, що він може бути дуже отруйним. При цьому її підписники відразу зазначили, що сам колір знахідки вже наводить на них жах, і вони практично не сумніваються в тому, що цей гриб є одним з найбільш отруйних. Однак пізніше любителька грибного полювання самостійно змогла з'ясувати, який гриб вона знайшла в лісі. Виявилося, що це дуже рідкісний червонокнижний гриб, що практично не зустрічається в природі.
«Всі, хто подумав, що цей прекрасний гриб - просто поганка, були неправі. Це червонокнижний гіднеллум блакитний», - написала мешканка Новосибірська. Як вона наголосила, вона має членство в грибний групі, де дуже багато експертів, і відразу виклала знімок, щоб грибні знавці визначили знахідку. Потрібно зазначити, що незважаючи на те, що гіднеллум блакитний є червонокнижних грибом, в їжу вживати його не можна. Він зустрічається дуже рідко, виключно в хвойних лісах, а діаметр його капелюшку може досягати 20 см.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...