Виглядає зовсім неоптимістично: Ляшко розповів, коли в Україні запрацює метро

Без підземки ні Харків, ні тим паче Київ, трохи в меншому ступені Дніпро, не зможуть повноцінно відновлювати своєї економіки, а сотні тисяч громадян діставатись до роботи. Наземний траспорт не в змозі впоратись з пасажиропотоком, особливо в столиці

Метро в Україні буде відкриватись, коли епідемія коронавірусу остаточно піде на спад і це точно відбудеться не весною, можливо навіть не влітку. Про це дав зрозуміти заступник міністра охорони здоров'я та головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю РБК-Україна, зазначають Патріоти України.

За словами Ляшка, відкриття українських метрополітенів планується на четвертому етапі послаблення карантину в Україні.

"Метро ми передбачали відкрити на четвертому етапі, коли протягом 10 днів поспіль кількість нових не пов'язаних між собою випадків захворювання буде менше ніж 5 на область. Оскільки ми говоримо про метро, то це місто Київ, Харків та Дніпро", - заявив Ляшко.

Головний санлікар зазначив, що ухвалення рішення про відкриття метро буде цілком залежати від епідемічної ситуації в країні.

"Якщо говорити про 5 не пов'язаних випадків, то зрозуміло, що в такому випадку епідемія остаточно йде на спад. Подивимось, як вийде, чи зможемо ми так довго не відкривати метро з економічної точки зору. Знову ж таки, це буде питанням дискусії та відслідковування кількості випадків, готовності системи охорони здоров’я їх приймати", - додав він.

Варто нагадати, що метро, як головний засіб пересування для мегаполісів, не стали закривати ні в Італії, ні в США, ні у Великобританії, ні навіть у Росії. Мабуть панам Ляшку з Шмигальом відомо більше ніж епідеміологам та керівникам цих країн.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...