Виготовляє компоненти для Abrams і Javelin: Фізик зі США кілька місяців переховувався від окупантів у Маріуполі

Американський фізик із Маріуполя Джон Спор був змушений чотири місяці ховатися від російських окупантів. Він робить компоненти для Javelin, Abrams і Patriot, росіяни досі шукають його. В інтерв'ю "Голосу Америки" він розповів, що після 21 лютого 2022 року зрозумів, що російський диктатор Володимир Путін почне повномасштабне вторгнення, однак тоді вже було «занадто пізно», передають Патріоти України.

Спор опинилася в тимчасовій окупації. Він розмовляє російською, проте тоді розумів, що його акцент видасть його на будь-якому російському КПП. «(Я був — ред.) не тільки в Маріуполі. Я переїжджав. Як я вже сказав. Я робив це, щоб збити їх (окупантів — ред.) зі сліду, тому що якби я був в одному місці, вони б мене знайшли… Росіяни були досить жорстокими з будь-яким американцем, якого вони зустріли на окупованій території», — заявив він.

Врятуватися Спору вдалося завдяки приватній ініціативі американських ветеранів на чолі з Браяном Стерном — Project Dynamo, які рятують людей з України, Афганістану, Судану та Близького Сходу, місць конфліктів або природних стихій.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...