Виявляється, не так вже і багато: Британські дослідники з'ясували, скільки треба ходити щодня, щоб уникнути передчасної смерті

Усі ми хочемо прожити якомога довше. Для цього потрібно підтримувати своє тіло та організм у здоровому дусі.

Не обов'язково професіонально займатись певним видом спорту чи просиджувати у залі кілька годин. Все куди простіше. Розповідаємо, що ж допоможе.

Рекомендації Національної служби охорони здоров'я наступні: 150 – 300 хвилин помірної фізичної активності на тиждень або ж 75 – 100 хвилин інтенсивної. Але мало хто цього дотримується.

Британські вчені провели аналіз величезної кількості досліджень щодо фізичної активності. Висновок був позитивним для людей, які не надто полюбляють спорт, повідомляє BBC Україна. Навіть 75 хвилин активності на тиждень можуть запобігти кожному 20-му випадку серцево-судинних захворювань і майже кожному 30-му випадку раку.

Тобто вам достатньо 11 хвилин на день проявляти фізичну активність, щоб зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту на 17% і раку на 7%. Під це визначення підпадають їзда на велосипеді, швидка ходьба, піші прогулянки, танці, теніс тощо.

"Ви повинні відчути, що рухаєтесь, ваше серце б'ється швидше, але ви не обов'язково маєте відчувати задишку. Якщо ж ви виявите, що 75 хвилин активності на тиждень вам під силу, то можете спробувати поступово збільшити їх до рекомендованої кількості",– наголошує керівник дослідження Сорен Браге.

Вчені також підрахували, що якби кожен учасник експерименту займався принаймні 150 хвилин на день, то можна було б запобігти приблизно кожній шостій передчасній смерті. Для цього потрібно небагато – всього лиш змінити деякі звички, намагаючись поєднати приємне з корисним: ходити на роботу або в магазин пішки або їздити на велосипеді, бути активними, граючись з дітьми чи онуками.

Ще одна важлива настанова від Національної служби охорони здоров'я – 2 рази на тиждень робити щось задля зміцнення м'язів (йога, пілатес, спеціальні вправи, садівництво, фізична праця тощо).

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...