Виявили необліковані мікросхеми на десятки мільйонів: ДБР взялося за військову частину на Житомирщині

Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом виявлення надлишкового військового майна в одній з військових частин Житомирщини. Під час внутрішнього аудиту співробітники Міністерства оборони виявили там блоки та плати засобів зв'язку із вмістом дорогоцінних металів, які не перебували на балансі підрозділу. Їх орієнтовна вартість становить близько 65 млн грн. Про це інформує пресслужба бюро, передають Патріоти України.

Зокрема, за даними Міноборони, у ході перевірки у двох гаражах на території військової частини було знайдено блоки з необлікованими мікросхемами з вмістом дорогоцінних металів: 28 кг золота; 60 кг срібла; 590 г металів платинової групи.

Результати аудиту були передані ДБР для вивчення підстав зняття мікросхем з балансу та їх подальшого зберігання на території військової частини.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та перевіряється можлива причетність до нього посадовців частини.

Попередня кваліфікація правопорушення: викрадення, привласнення, військового майна або заволодіння ним шляхом шахрайства, вчинені в умовах воєнного стану.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...