"Виявив, коли почав кусати. Думав, що кістка": В Україні у мережі супермаркетів продавали ковбасу зі склом

Замість смачної ковбаси посмакував склом - таке сталося із жителем Сум. Чоловік купив ковбаски у супермаркеті поруч з будинком. Привабила акційна ціна. Коли почав їсти – захрустіло на зубах. Чим відбувся та чи досі є ця ковбаса у продажу - у сюжеті програмі "Україна Сьогодні" на телеканалі "Україна 24", передають Патріоти України.

Віктор розповідає, як на вечерю ледь не з'їв скло. "Виявив, коли почав кусати кусочок. Думав, що кістка. Коли виймаю – скло", — сказав він. Скляний камінець — як горошина. Віктор вважає себе щасливчиком, бо скло потрапило на зуб, і він не проковтнув його. Просимо його нарізати ще ковбаси, щоб перевірити, чи немає інших сюрпризів. Покупець зберіг чек. Разом з Віктором ідемо до магазину, в якому він придбав ковбасу.

"Адміністратора нам, будь ласка, покличте, у нас неякісний товар", — каже журналіст. Адміністраторка перевіряє товар і чек та повертає гроші за ковбасу. Купував Віктор 200 грамів. Керівниця маркету божиться, досі скарг на цю продукцію не було. Ковбасу роблять на Дніпропетровщині, спеціально для цієї мережі маркетів. Утім, ми вирішили перевірити слова адміністраторки. Біля холодильника наш покупець помічає ковбасу. Таку ж, що й купував. Але адміністраторка після зауваження просто йде мовчки. Певно, пояснить щось вже службі захисту прав споживачів. Туди Віктор написав заяву, додав чек та фотодокази.

"Якщо підтвердиться факт потрапляння небезпечного фактору в продукт споживання, то оператор ринку понесе адміністративну відповідальність, а вся небезпечна продукція буде повернута з реалізації", — пояснив заступник управління Держпродспоживслужби в Сумській області Євген Лазоренко.

Штраф для виробника — не більше 500 гривень. І то ці гроші підуть до державної скарбниці. Якби через ковбасу Віктор потрапив до лікарні, то виробник мав би заплатити за лікування. Як у продукт потрапило скло, журналісти запитали у виробника та досі чекають на відповідь.

Є певний антирейтинг продуктів, які найчастіше дивують неїстівними бонусами: хліб, консерви та ковбаса. Кілька років тому жителька Сум посмакувала кексом із цвяхом та зламала собі зуб, ще одного разу військові у консервах знайшли якось будівельну рукавичку

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...