Вийшов один проти 200 терористів: Порошенко посмертно присвоїв звання Героя України легендарному прикордоннику (фото)

Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героя України із врученням ордену "Золота Зірка" генерал-майору Ігорю Момоту, який служив у Державній прикордонній службі, повідомляють Патріоти України.

Найвищу нагороду верховний головнокомандувач вручив доньці воїна Марії в Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

"Серед героїв, яким ми зобов'язані нашою свободою, хочу згадати генерал-майора Ігоря Момота. Його ім'я носить ваш Головний центр, яким Ігор Момот керував сім років. Одним із перших у 2014 році він вирушив на виконання бойових завдань. Я особисто знав пана Ігоря. У найважчі дні Ігор Момот демонстрував мужність, патріотизм і зразкове виконання військового обов'язку. Про його хоробрість знали і українські воїни, і вороги", — згадав Порошенко.

Також президент розповів про героїчну службу генерал-майора. Так, перебуваючи в пункті пропуску "Довжанський", він, ризикуючи життям, вийшов із гранатою без запобіжної чеки до більш ніж 200 бойовиків, озброєних до зубів. У окупантів були і кулемети, і гранатомети. Вони вимагали звільнити затриманого ватажка "ЛНР" Болотова. Однак відважний вчинок офіцера змусив ворогів відступити. Після цього випадку вони оголосили нагороду "за його голову".

У той же час президент підкреслив, що терористам не вдалося залякати героя. На його рахунку — не одна знищена колона бойовиків, не одна викрита і знищена засідка терористів, не один знищений блок-пост.

"11 липня 2014 року біля населеного пункту Зеленопілля позиції опорного пункту українських сил були обстріляні з російських "Градів". Внаслідок ракетної атаки Ігор Федорович Момот загинув. Але пам'ять про героя живе. Його героїзм і відвага, професіоналізм і самовідданість є прикладом для багатьох поколінь українських прикордонників і українських воїнів", — сказав Порошенко.

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...