Виїзд чоловіків призовного віку за кордон: У ДПСУ розповіли, чи перевірятимуть оновлення даних

У Державній прикордонній службі України запевняють, що не перевірятимуть оновлення військово-облікових даних у чоловіків призовного віку, яким дозволено виїзд за межі України. Для перетину кордону достатньо надати військово-облікові документи. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

"Нас [прикордонників] не цікавить будь-який штрих-код чи ще щось”, - заявив він. За словами Демченка, для перетину кордону важливою є тільки наявність військово-облікового документа, зокрема й у тих, у кого є відстрочка від призову у зв’язку з наявністю трьох і більше дітей. Така відстрочка повинна бути зафіксована у військово-обліковому документі відповідною відміткою.

Також речник ДПСУ порадив чоловікам призовного віку, щоб вони цікавилися, чи внесені їхні дані до системи "Оберіг".

“Ще від вересня [2023 року] між Державною прикордонною службою та Міністерством оборони діє такий інформаційний взаємообмін. Представники ТЦК можуть користуватися певною інформацією, яка є в базах даних ДПСУ, прикордонники можуть перевірять осіб за цією системою призовників та військовозобов'язаних", - пояснив Демченко.

Сльози радощі посеред біди: У Києві з понівеченої уламками ракети квартири врятували кота. Сніжно-білого альбіноса повернули щасливій господарці (відео)

понеділок, 1 липень 2024, 0:42

Кіт на прізвисько Лукас перебував у квартирі, поруч з якою влучили уламки збитої ворожої ракети. Власниця тварини дуже переживала, тож звернулася до рятувальників, аби ті дістали її домашнього улюбленця. У Києві з багатоквартирного будинку на Оболоні, ...

Не приховувати, а викорінювати!

неділя, 30 червень 2024, 23:09

Чим більше влади має правитель – тим важче йому з нею розлучатися. І тим частіше виникають різні ідеї: як би щось зробити так, щоб свято влади ніколи не закінчувалося. Основним симптомом є намагання за будь-яку ціну заглушити критику. Причому так, щоб...