Виїзд з України: Стало відомо, як зміняться правила перетину кордону для чоловіків у травні

В Україні діє воєнний стан і загальна мобілізація, у зв'язку з чим для військовозобов'язаних чоловіків віком від 18 до 60 років діють обмеження на перетин кордону. "Факти" розповіли, як зміняться правила з 1 травня, передають Патріоти України.

18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію, проте його норми практично не змінюють правила перетину кордону для чоловічого населення країни. Цей процес і далі регулюватиметься правилами, які встановлені постановою Кабінету міністрів №57.

Член Асоціації правників України, юрист-практик у сфері військового права та мобілізації Антон Ревенко в коментарі журналістам розповів, що в останньому весняному місяці дійсно мало що зміниться, але нові певні особливості все ж таки є.

Наприклад, новий закон внесе зміни до частини 6 статті 22 закону України "Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку". Там сказано, що в цей період чоловіки у віці від 18 до 60 років повинні будуть мати при собі обов'язково військово-обліковий документ і пред'являти його на вимогу співробітників ТЦК і СП, поліцейських, а також представників ДПСУ в прикордонній смузі.

"Тож фактично з 18 травня 2024 року всі, хто має право на відстрочку, зобов'язані пред'явити на кордоні всі документи, які передбачають правила перетину кордону для чоловіків, зокрема й військово-обліковий документ, — заявив Антон Ревенко.

Новий закон про мобілізацію: У Міноборони розповіли, що чекає на "обмежено придатних"

вівторок, 21 травень 2024, 0:30

Речник Міністерства оборони України, старший лейтенант Дмитро Лазуткін пояснив, що чекає на "обмежено придатних" після 18 травня - коли новий закон про мобілізацію вступив в силу. Про це він розповів в інформаційному дайджесті МОУ на Youtube-каналі. ...

Не всі та не у кожного: У кого й чому можуть забрати авто на потреби ЗСУ

вівторок, 21 травень 2024, 0:22

Згідно зі змінами, які запроваджуються новим законом про мобілізацію, тепер в Україні можуть безоплатно вилучати автомобілі в українців на потреби Збройних сил із матеріальним відшкодуванням після демобілізації. Однак забиратимуть авто не в усіх і за п...