Вихопив телефони з рук серед білого дня: Поліцейські затримали підлітка, який пограбував двох перехожих у центрі Києва

Поліцейські затримали неповнолітнього, який пограбував двох перехожих в центрі Києва. Хлопець відібрав мобільні телефони, але постраждалі встигли запам'ятати його прикмети і своєчасно заявити про подію в поліцію. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передають Патріоти України.

Під час відпрацювання території поліцейські розшукали грабіжника, а слідчі згодом оголосили йому про підозру у вчиненні двох злочинів. Затриманому загрожує до шести років позбавлення волі. Все почалося з того, що в поліцію звернувся громадянин іншої держави і повідомив, що на вулиці Михайлівській невідомий вирвав з його рук мобільний телефон і втік.
За кілька хвилин на місце прибула слідчо-оперативна група. Як розповів заступник начальника відділу поліції № 4 Шевченківського управління поліції Олександр Скопенко, правоохоронці опитали потерпілого, він надав прикмети нападника.
"Ми з'ясували, що до перехожого підійшов хлопець і почав з ним розмовляти, а потім вимагати телефон. Почувши відмову, вирвав з рук гаджет і зник. Однак під час відпрацювання отриманої інформації до нас надійшло повідомлення про вчинення аналогічного злочину в районі Майдану Незалежності. По прикметам, які збігалися з тими, що надав попередній потерпілий, ми зрозуміли, що напади здійснив один зловмисник, місце знаходження якого згодом встановили".
Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Він - раніше несудимий місцевий житель, 2004 року народження. Під час поверхневого огляду правоохоронці вилучили у нього два мобільних телефони, які впізнали постраждалі.
"За даним фактом порушено кримінальне провадження за частинами першою і другою статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Києва ми повідомили неповнолітньому про підозру у вчиненні злочинів, за які передбачено до шести років позбавлення волі", - додав правоохоронець.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...