"Вихованець" Сашка Білого: У Рівному скандальний екс-прокурор заповів всі гроші, велосипед і марки судді, котра веде його справу

Сашко Білий виховує тоді ще чинного прокурора Таргонія за хамське ставлення до людей

Екс-прокурор Березнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Андрій Таргоній, що прославився інцидентом із Сашком Білим, якого вже 6 років судять за хабарництво, заповів своє майно на тисячі гривень судді Ірині Незнамовій, повідомляють Патріоти України .

Таргоній оформив на суддю всі грошові вклади, гоночний велосипед, колекцію поштових марок, колекцію монет і мобільний телефон, які вона отримає в разі смерті обвинуваченого. Загальна сума заповіту оцінюється майже в 62 тисячі гривень. На такий крок Таргоній пішов, щоб суддя стала зацікавленою особою і не могла далі вести розслідування.

Прес-секретар прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич розповіла, що справа сильно затягнулася і досі не було навіть підготовчого судового засідання, оскільки постійно відбуваються відводи і Таргоній “перебрав уже майже всіх суддів у Рівному”. Зокрема, екс-прокурор клопотав про відвід Незнамової 5 разів.

Щоб вирішити ситуацію, що склалася, суддя звернулася в Офіс генпрокурора і Вищу раду правосуддя. Незнамова розцінила такий вчинок Таргонія як втручання в діяльність судді. Юристи назвали його уловку “оригінальною, але однозначно незаконною”.

“Це стовідсоткове штучне створення підстав для відведення, які по ідеї не повинні привести до ніякого відведення”, – заявив адвокат Роман Масенко.

При цьому існує ймовірність, що терміни давності справи екс-прокурора закінчаться, перш ніж почнуться засідання суду. Обвинувачений може отримати ще одну кримінальну статтю за втручання у здійснення правосуддя. Сам Таргоній звинуватив Незнамову у свавіллі і запевнив, що справа проти нього сфабрикована.

Екс-прокурор відомий по відео, якому вже 7 років. На ньому видно, як його тягав за краватку тоді ще живий лідер “Правого сектора” в Рівненській області Саша Білий.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...