Його любили мільйони: Виконавець легендарного хіта La Bamba помер від коронавірусу

Співак, гітарист і актор Тріні Лопес, що здобув світову славу завдяки хітам "Lemon Tree", "La Bamba" і "If I Had a Hammer", помер від ускладнень Covid-19 в каліфорнійській лікарні. Смерть підтвердив режисер Девід Еберсол, який тільки-но закінчив зйомки документального фільму про Лопеса, пише New York Post, передають Патріоти України.

Лопес став міжнародною зіркою під керівництвом Бадді Холлі і Френка Сінатри. Він співав англійською та іспанською мовами, відмовлявся американізувати своє ім'я і відкрито говорив про мексиканського походження, яке могло зашкодити його кар'єрі. "Я наполіг на тому, щоб зберегти своє ім'я Лопес, - сказав він в інтерв'ю The Dallas Morning News в 2017 році. - Я пишаюся тим, що я Лопес. Я пишаюся тим, що я мексиканець".

Співак народився в родині мексиканських емігрантів і виріс в бідному районі Далласа. Важке фінансове становище сім'ї змусило Лопеса кинути школу і почати працювати. Життя хлопчика змінилася, коли батько купив йому в ломбарді акустичну гітару Gibson і навчив грати. Це спонукало юного Лопеса виступати в нічних клубах США, де його помітив співак Бадді Холлі і познайомив зі своїм продюсером.

Лопес переїхав до Каліфорнії і регулярно давав концерти в нічному клубі в Західному Голлівуді. Там його виступ побачив Сінатра і запропонував контракт зі своїм лейблом Reprise. Так Лопес записав перший великий хіт "If I Had A Hammer", посівши перше місце в чартах 40 країн. Пізніше він брав участь в розробці серії оригінальних гітар Gibson Trini Lopez з 1964 по 1971 рік.

Лопес також знявся в класичному фільмі "Брудна дюжина" і комедії "Фінкс". Девід Еберсол і Джон Хьюз нещодавно закінчили зйомки документального фільму про музиканта під назвою "Мене звуть Лопес".

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...