Використовував російське ПЗ: У Тернополі працівник ТЦК спричинив витік даних про іноземців, які хотіли вступити до ЗСУ

Працівник Тернопільського центру комплектування та соціальної підтримки встановив на комп’ютери неліцензійну програму і спричинив витік персональних даних іноземців, які планували вступити до лав ЗСУ. Йому загрожує до трьох років в’язниці. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на поліцію Тернопільщини.

Через витік даних російський Telegram-канал поширив інформацію про 86 чоловіків з інших країн, які хотіли служити в Україні. Тернопільські кіберполіцейські з’ясували, що до злочину причетний інспектор мобілізаційного відділення, який відповідав за рекрутингову кампанію серед іноземців.

Чоловік збирав документи кандидатів, готував запити на проведення спеціальних перевірок та скеровував їх у державні органи. Працівник військкомату встановив на робочий та свій комп’ютер неліцензійне програмне забезпечення російського виробництва. Ця програма дозволяла посадовцю працювати віддалено зі службовою інформацією.

Зазначається, що програма містила шкідливий код, який став причиною витоку персональних даних 86 іноземців. Слідчі довели причетність чоловіка до злочину, передбаченого ст. 363 КК України (Порушення правил експлуатації комп’ютерів чи правил захисту інформації, яка в них оброблюється). Правоохоронці скерували справу до суду.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...