Викрадали людей та змушували платити викуп: У Дніпрі викрили поліцейських, які "відмазали" банду псевдотероборонівців (фото)

У Дніпрі оголошено про підозру чотирьом поліцейським: керівнику підрозділу, двом заступникам та оперативнику за "кришування" злочинного угруповання та приховування злочину. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України.

За його словами, у березні 2022 року група зловмисників, видаючи себе за тероборонівців, викрали в Дніпрі подружжя та катуванням змушували виплатити викуп з подальшим сплачуванням щомісячної данини.

Сусіди потерпілих, які стали свідками злочину, заявили в поліцію. Тож постраждалих запросили до райвідділу для слідчих дій. А там вони зіткнулися зі своїми вимагачами. Тоді зловмисників затримали, але ненадовго.

Вони просто в коридорі "вирішили" питання з поліцейськими. За 20 тисяч доларів катівників відпустили, а провадження навіть не реєстрували.

Клименко каже, що тепер внутрішня безпека поліції спрацювала чітко: на першому етапі розкрили розбійний напад і затримали всіх учасників банди, а сьогодні надали оцінку діям поліцейських, які відпустили злочинців, у вигляді підозри. Керівника підрозділу затримали.

"Кожен має врешті розуміти, що переступати закон заборонено всім без винятку. Хто досі ходить по лезу ножа між злочином і відданістю Присязі, довго на службі та на волі не затримається", - наголосив міністр.

Документували правоохоронців Департамент внутрішньої безпеки Нацполіціі спільно зі слідчими ДБР. Процесуальне керівництво - Офіс Генпрокурора.

Що таке "анкета добровольця" у ТЦК і чи обов'язково її підписувати - пояснення

вівторок, 21 травень 2024, 7:56

Юристка Надія Шуляк розповіла, що інколи деякі ТЦК можуть "підсунути" військовозобов'язаному на підпис анкету добровольця. Чи обов'язково її підписувати, Шуляк розповіла для видання "Новини.LIVE". Документи, які треба підписувати:. "Уважно дивіться, що...

"Дуже сильний дефіцит": Скільки ще триватимуть відключення світла - відповідь "Укренерго"

вівторок, 21 травень 2024, 7:48

Українцям потрібно бути готовими до того, що відключення світла можуть тривати все літо та навіть осінь. Цього тижня (з 20 травня) графіки відключень електроенергії точно будуть. Про це сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. За й...