Викраденому росіянами підлітку з Маріуполя видали повістку в армію РФ, - ЗМІ

Неповнолітньому Богдану Єрмохіну, якого росіяни вивезли з Маріуполя, видали повістку в армію Російської Федерації. Про це пише портал "Ґрати" 7 листопада, передають Патріоти України.

Повідомляється, що 17-річний Богдан отримав повістку до військового комісаріату Московського регіону на 19 грудня 2023 року. У травні 2022 року його та ще 30 дітей вивезли з Маріуполя російські військові.

"У мене більше немає сумнівів у планах Росії. Коли Богдану виповниться 18 років через три тижні, він уже буде повнолітнім, і, найімовірніше, його відправлять служити в російську армію", — сказала адвокатка підлітка і його сестри Катерина Бобровська.

За словами адвоката, цього року вона надіслала обмудсмену РФ Тетяні Москальковій і дитячому обмудсмену РФ Марії Львовій-Бєловій звернення сестри Богдана — Валерії. Дівчина є законним опікуном підлітка і хоче повернути брата в Україну. Сам Богдан на запитання Москалькової про те, чи хоче він повернутися до сестри, відповів ствердно.

За даними журналістів, звернення Валерії залишилося без відповіді. Як зазначає адвокат, у розмові з сестрою Богдан згадував про те, що на нього тиснуть і залякують через намір повернутися в Україну.

Так, 28 серпня Богдана викликали до уповноваженої при президентові РФ із прав дитини Марії Львової-Белової і змусили написати заяву про те, що він бажає залишитися в РФ до досягнення 18 років. За словами підлітка, йому погрожували, що інакше він опиниться в психлікарні.

Адвокат також зазначила, що Богдан зробив кілька спроб повернутися в Україну самостійно, однак вони не увінчалися успіхом.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...