Викиньте це негайно: 10 елементів інтер'єру, які видадуть дух СРСР у будь-якій квартирі (фото)

Після розпаду Радянського Союзу залишилося багато будинків, в яких зупинилося життя. Килим на стіні, серванти та яскраві штори асоціюються з СРСР. І дехто навіть не збирається змінювати своєрідний стиль помешкання. Патріоти України пропонують вам пригадати елементи інтер'єру, за наявності яких "совок" не покине будинок.

Килими на стінах з'явилися в радянських будинках на початку 1960-х. Цей елемент інтер'єру є незамінним атрибутом, який характеризує квартиру у стилі СССР.

Величезні шафи вздовж стінки крадуть багато місця. В СРСР подібний сервант вважався розкішшю, за якою потрібно було стояти у кілометровій черзі. Зазвичай, меблі складалися зі скляних мисників для кришталевого посуду. Закриті полиці також були набиті книжками, одягом та ялинковими прикрасами, які могли не використовувати роками.

Іноді людям доводилося чекати омріяні меблі кілька місяців. У когось просто не вистачало коштів і вони купували вживані шафи з різних комплектів, через це кімната виглядала дуже строкато.

Раніше купували дивани, які можна скласти, щоб займати менше простору. Замість просторого ліжка з матрацом, люди спали на незручних диванах зі швами по середині.

Строкаті гардини характеризують радянську кухню. Господині обирали штори, які кидалися в очі і виглядали неохайно.

Замість одномісного ліжка були "розкішні" крісла, що розкладалися. Кімнати повністю заставляли меблями, через які неможливо навіть переступити.

Деякі інтер'єри квартир схожі на дешеві готелі, адже вони були облаштовані маленькими одномісними ліжками і тумбами.

Меблі розміщували на маленьких кухнях в притул, аби помістити усе необхідне.

У ванних кімнатах ще досі залишилися шафи для всілякого мотлоху. Ремонт у радянських квартирах проводився дуже рідко.


Джерело: Обозреватель

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...