Викинулася із вікна: Психіатри пояснили, що могло спонукати жінку в Харкові вбити себе і свою дитину

Психіатри не розглядають версію післяпологової депресії у жінки, яка вистрибнула з 19-го поверху разом з шестимісячним сином, проте кажуть, що причиною такого вчинку може бути інший психоз, передають Патріоти України.

Загибла була практикуючим адвокатом і працювала на кафедрі цивільного захисту Харківського Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

На сайті «Студзона», де студенти залишають свої відгуки про викладачів, ще кілька років тому про жінку писали неоднозначні коментарі. Вони дорікали її, що «крім зовнішності нічого у неї немає» і нібито вона читає все з паперів. Інші заперечували: «З таким викладачем цивільне право стало улюбленим предметом, а лекції – незабутніми».

Наразі на сайті університету, де викладала загибла, немає жодного некролога або слів співчуття близьким загиблої. Також у виші не відповідають на дзвінки журналістів, можливо через карантин або не хочуть, щоб їх турбували ЗМІ.

За версією поліції, жінка скоїла самогубство, хоча передсмертна записка не була знайдена. Відразу після трагедії в Мережі стали поширювати чутки про те, що у загиблої нібито були проблеми з психікою. Водночас деякі мешканці будинку кажуть, що нічого подібного не спостерігали.

«Вона виходила гуляти з коляскою, все правильно, кожен раз її бачили з коляскою …. Люди тут не бідні живуть, а як у родині в них було – ніхто не знає», – розповів місцевий двірник.

Район, де проживала загибла, і справді не бідний. Квартира сім’ї розташована в 24-поверховому будинку бізнес-класу майже в самому серці Харкова. До головної вулиці міста – всього сім хвилин ходьби. Трикімнатна квартира в цій багатоповерхівці коштує близько 175 тис. дол.

Чи була жінка психічно нездоровою психіатри поки не можуть сказати. Втім, версію післяпологової депресії вони відкидають, оскільки вона настає протягом декількох місяців після вагітності.

«Причина післяпологової депресії – це пологи, як фізіологічна травма, і післяпологове зниження настрою. Тобто гормональні й психологічні моменти призводять до того, що у деяких жінок з’являється у цей період депресія, вона досить важка», – пояснив лікар-психіатр Володимир Коростій.

Враховуючи, що загиблій дитині було пів року, мати могла страждати психічним розладом періоду лактації.

«Це може бути депресія, це може бути інший за своїми проявам психоз, з маячними ідеями або галюцинаціями. І те, й інше може бути причиною суїцидальних дій, особливо розширеного суїциду, тобто – разом з дитиною», – зазначив психіатр.

Він пояснив, що причин для такої депресії може бути декілька, зокрема гормональний фон, фізичне і психологічне напруження, наприклад, недосипання, відсутність підтримки і необхідність піклуватися про дитину. Що дійсно змусило жінку скоїти такий страшний вчинок, має встановити слідство.

"Мама" Вєрки Сердючки стала бабусею: Андрій Данилко приймає вітання

четвер, 18 квітень 2024, 7:32

Українська акторка, відома як "мама" артистки Вєрки Сердючки, вперше стала бабусею. Напередодні її донька Яна народила первістка. Радісну звістку повідомив виконавець Андрій Данилко, котрий приймає вітання і за "маму" і за себе, і за "сестричку". Артис...

Моторошна трагедія: У Житомирі сміттєвоз вбив чоловіка, який спав у сміттєвому баку

четвер, 18 квітень 2024, 7:24

У Житомирі чоловік загинув у кузові сміттєзбирального автомобіля. Попередньо, місцевий 46-річний житель заснув у контейнері для сміття, а потім потрапив під спеціальний прес разом із відходами, передають Патріоти України. Про це повідомили в Головному...