"Викинуть на вулицю": У Луганську пенсіонерка, яка захоплювала СБУ, поскаржилася, що Україна забрала у неї пенсію

У Луганську пенсіонерка, яка в 2014 році брала участь у захопленні сепаратистів будівель СБУ та ОДА, зараз скаржиться на те, що перестала отримувати пенсію від України. Відео з її стогонами було опублікований в мережі, передають Патріоти України.

"У Луганську бабуся, яка в 2014 році привела "русский мир" і брала участь у захопленні ОДА і СБУ, скаржиться, що її позбавили української (бандерівської або фашистської) пенсії. От дивно, так хотіла "русский мир", що зрадила Україну, а тепер хоче пенсії від України. Якийсь дисонанс", — написали автори публікації.

На камеру бабуся розповідає про те, як їй нелегко живеться зараз. "Я брала участь у першому захопленні ОДА, провела там ніч, брала участь у захопленні СБУ, увійшла 6 квітня і півроку там пропрацювала в надскладних умовах на кухні. Приймала там присягу. З-за хвороби пішла. Зараз вже вісім місяців я не отримую пенсію від України. І всього 2130 рублів почала отримувати від "ЛНР"", ‒ ниючим тоном розповіла пенсіонерка.

За її словами, цих грошей не вистачає на оплату комунальних послуг – у неї за борги вже відключили світло і ось-ось повинні відключити газ. "Скоро можна очікувати, що людей почнуть викидати на вулицю", - каже вона.


Грошей не вистачає: Стало відомо, які плани в українських біженців у Польщі та Молдові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:44

Уже два роки минуло від початку війни, і українські біженці, які влаштувалися в Польщі та Молдові, все ще стикаються з непростими викликами. Для багатьох із них фінансів не вистачає навіть на базові потреби. Про це повідомили в дослідженні Норвезької р...

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...