Вилучено рекордну партію наркотиків: В Україні затримали велику банду торговців смертю (фото, відео)

Вартість вилученої партії метадону становить 2 мільйони доларів США.

В Україні затримали банду наркоторговців у складі 26 осіб, у яких було виявлено 50 кг метадону та 10 кг мефедрону, зброю і майже 20 авто. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України, передають Патріоти України.

"Кількість метадону, що вилучено - понад 50 кілограмів - є найбільшою партією, яка вилучалася в Україні з часів незалежності. Її вартість становить 2 мільйони доларів США. Переважну більшість вилучених наркоречовин було призначено для експорту в країни ближнього зарубіжжя", - повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, в цілому збут метадону відбувався оптовими партіями через Інтернет-магазини, в роздріб через мобільні додатки і шляхом закладок. "При цьому було чітко організовано продаж через закладки на всій території Києва: за кожним районом було закріплено операторів і закладчиків, які робили закладки на закріплених за ними вулицях", - додав він.

Зазначається, що до складу угруповання входило 26 осіб з чітко розподіленими ролями: організатори, "хіміки", які виготовляли наркотики, фасувальники, закладчики, оператори, які приймали замовлення, бухгалтери та особи, які переводили в готівку кошти від продажу метадону.

Під час слідчих дій було вилучено понад 50 кілограмів метадону, більше 10 кілограмів мефедрону, таблетки димедролу, шишки конопель, прекурсори та складові для виготовлення понад 500 кілограмів метадону, лабораторне обладнання (при цьому одну з нарколабораторій було обладнано виключно під виготовлення метадону), пакети для фасування, банківські картки, мобільні телефони, карти пам'яті, чотири одиниці зброї, патрони та 18 автомобілів.

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...