Вимагає з Росії 500 тис. грн: Українець подав до суду позов проти агресора, бо "постарів через новини про війну"

Хмельницький міськрайонний суд відмовив у задоволенні позову місцевого мешканця до Росії та України щодо відшкодування шкоди через війну. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані судового реєстру, передають Патріоти України.

У позовній заяві хмельничанин наполягав: дії РФ та бездіяльність України, яка допустила війну, призвели до порушення його прав, в тому числі і права на мир. Він послався на Декларацію про право народів на мир, ухвалена Генеральною Асамблеєю ООН 1984 року. Цей документ передбачає, що держава зобов’язана вести свою політику з недопущення війни, зокрема, й ядерної; не допускати застосування збройної сили в міжнародних відносинах.

Відтак, зробив висновок позивач, Росія та Україна «порушили похідні права від права на мир, а саме право на безпеку, на суверенітет та цілісність території, право вільного пересування». Тому повинні компенсувати йому 500 тис. грн і 2 грн моральної шкоди, відповідно.

Крім цього, позивач зазначив, що через війну відчуває душевні страждання і побоювання за свою безпеку та безпеку своїх дітей; вживав додаткових зусиль для організації свого життя, зокрема, неодноразово переховувався у непристосованих бомбосховищах під час оголошених повітряних тривог. Чоловік також нарікав на накопичення психологічного негативу від перегляду ЗМІ та лідерів громадської думки, що в комплексі начебто вплинуло на прискорення природніх процесів його старіння.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...