Вимагають відкрити ринки: На Волині бізнесмени вийшли на протест через карантин (фото)

На ринках "Північний" і "Лучеськ" зібралися більше півсотні підприємців, які там працювали.

У п'ятницю вранці, 1 травня, в місті Луцьк підприємці вийшли на мітинг проти карантину в Україні. Про це повідомляє ресурс "Волинь Post", передають Патріоти України.

На ринках "Північний" і "Лучеськ" зібралися більше півсотні підприємців, які там працювали. Вони влаштували акцію через те, що їм не дозволили відкрити точки продажів, незважаючи на виконання ними всіх передбачених вимог.

За словами бізнесменів, після виходу постанови головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка з протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках країни від 27 квітня, власники торгових точок почали активно готуватися, щоб торгівля відповідала всім встановленим нормам.

Вони закупили градусники, захисні костюми, встановили екрани, щоб мінімально контактувати з покупцями, визначили час прибирань і дезінфекції. Підприємці відзначили, що спеціальні інстанції перевірили їх робочі місця і дозволили приступити до роботи. Тому бізнесмени вже закупили товар на продаж, залишилося тільки дочекатися рішення мерії.

Зате Луцька міська рада 30 квітня під час сесії дозволила працювати сільськогосподарським ярмаркам під відкритим небом, майстерням по ремонту одягу, фотоательє, будівельним магазинам і МАФам, однак ринки на території міста поки працювати не будуть.

Підприємці вимагають переглянути умови і дозволити їм вийти на роботу. Люди в розпачі і вже в понеділок з самого ранку мають намір прийти на протест до міської ради.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...