Вимагали 100 тисяч доларів: У Харкові замовили викрадення циганського барона (фото)

Для реалізації свого плану фігуранти підшукали виконавця, який повинен був викрасти ромського "барона" і утримувати його в одному з будинків за 30 кілометрів від міста.

За повернення впливової особи ромської народності викрадачі вимагали у його родичів 100 тисяч доларів, інформують Патріоти України.

Як повідомили в середу, 25 листопада, в прес-службі поліції Харківської області, спробу викрадення було відвернено, а зловмисників затримано. Про можливе викрадення впливової серед ромів особи стало відомо оперативникам управління стратегічних розслідувань в Харківській області. Під час перевірки виявилося, що злочин спланували двоє уродженців іноземної держави віком 22 і 28 років, які в даний час проживають на території Київської області.

"Обидва вже мають за плечима кримінальний досвід - раніше були засуджені за крадіжки, грабежі та розбої. Зловмисники спланували викрадення людини на території Харкова і мали намір отримати від його родичів 100 000 доларів США викупу", - йдеться в повідомленні.

Для реалізації свого плану фігуранти підшукали виконавця, який повинен був викрасти ромського "барона" і утримувати його в одному з будинків за 30 кілометрів від Харкова. Правоохоронці інсценували викрадення, а "виконавець" надав підтверджуючі докази замовникам. Відразу після цього фігуранти подзвонили родичам потерпілого з вимогою сплати 100 000 доларів США викупу. У вівторок, 24 листопада, поліцейські з силовою підтримкою спецназівців КОРД затримали зловмисників в Києві.

Вирішується питання про повідомлення їм підозри за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років ув'язнення.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...