Вимагав 120 тисяч гривень у підлеглого: На Одещині затримали заступника командира військової частини (відео)

У вівторок, 21 березня Державне бюро розслідувань повідомило, що викрило заступника командира однієї з військових частин Одеської області, який вимагав 120 тисяч гривень у підлеглого військового, повідомляють Патріоти України.

У відомстві заявили, що заступник командира вимагав гроші за підписання документів на переведення до іншого військового підрозділу. В ДБР зазначили, що підполковник діяв у змові з начальником речової служби частини. «Вони вимагали від військового гроші за підписання обхідного листка та не ініціювання службової перевірки щодо нестачі бронежилетів. Обох зловмисників затримано під час отримання частини хабаря у сумі 100 тисяч грн», — сказано у повідомленні відомства.

Військовослужбовці підозрюються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище. (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...