Вимагав у підлеглого 35 тисяч доларів: В Одесі затримали заступника голови ОВА (фото)

В Одесі затримали заступника начальника ОВА, який вимагав у підлеглого 35 тис. дол, передають Патріоти України.

Як повідомили у прес-службі Одеської обласної прокуратури, підозрюваний запропонував керівнику структурного підрозділу обладміністрації за винагороду у 35 тис. дол. "вирішити" питання з правоохоронцями та закрити кримінальне провадження. Це провадження розслідується щодо службових осіб ОВА за фактом привласнення державного майна.

Правоохоронці затримали високопосадовця після одержання частини неправомірних коштів у розмірі 27 тис. дол. Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

В СБУ уточнили, що чиновника затримали в адміністративній будівлі облдержадміністрації під час передачі ним отриманих грошей своєму водію.

Під час обшуків за місцями проживання фігуранта та в його автомобілі правоохоронці виявили:

  • понад 45 тис. дол.;
  • більше ніж 21 тис. євро;
  • золоті злитки та монети.

Затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах); ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії. Як повідомили УНІАН в правоохоронних органах, затримано заступника начальника Одеської ОВА Олега Муратова.


ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...