Виманював гроші, обіцяючи евакуювати з Маріуполя: Суд виніс вирок 22-річному киянину

У Києві до трьох років позбавлення волі засуджено 22-річного шахрая, який виманював гроші, обіцяючи евакуацію з Маріуполя. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають Патріоти України.

За підтримання публічного обвинувачення прокурором Голосіївської окружної прокуратури м. Києва судом оголошено обвинувальний вирок 22-річному чоловіку за фактом заволодіння чужими грошовими коштами шляхом зловживання довірою, з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

Прокурором у суді доведено, що обвинувачений вводив в оману людей під виглядом надання послуг з евакуації громадян з місць бойових дій. У травні 2022 року він протягом тривалого часу листувався з дівчиною, яка хотіла вивезти свою матір з тимчасово окупованого Маріуполя.

За винагороду у 20 тис. гривень обвинувачений пообіцяв евакуювати родичку потерпілої у безпечне місце. Проте, отримавши на банківську карту кошти, жодних дій щодо евакуації жінки не здійснив, а гроші привласнив.

Під час судового розгляду обвинувачений ухилявся від прибуття до суду, у зв’язку з чим за клопотанням прокурора суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а внесену ним заставу у розмірі майже 50 тис. грн звернуто в дохід держави на підтримку Збройних Сил України.

Вироком Голосіївського районного суду Києва чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та призначено реальне покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. До вступу вироку у законну силу суд залишив обвинуваченого під вартою.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...