"Вимкни російське": У Києві провели акцію проти "Інтера" через 9 травня (фото)

Кілька десятків учасників акції залишили біля офісу компанії символічну "чорну мітку".

Акція біля офісу "Інтера". Фото: Укрінформ.

У Києві в четвер, 9 травня, активісти провели акцію #ВимкниРосійське проти проросійської пропаганди, поширюваної телеканалом "Інтер", передають Патріоти України.

Кілька десятків учасників акції залишили біля офісу компанії "Національні інформаційні системи", яка виробляє для "Інтера" програми "Новини", "Подробиці" та "Подробиці тижня" (за адресою: вул. Щусєва, 26), символічну "чорну мітку".

"Звертаємося до СБУ, щоб вони звернули увагу на російську пропаганду. Щоб "Інтер" припинив свою пропагандистську діяльність. Сподіваємося, це наша остання акція, але ми готові приходити щороку, якщо це буде продовжуватися", – цитують журналісти учасників.

Зазначається, що акція пройшла мирно, офіс охороняло близько десяти охоронців. Як заявили організатори протесту, 9 травня телеканал "Інтер" запланував трансляцію програми "Победа. Одна на всех" і фільму "Ни шагу назад!"

Серед акторів останнього – головний герой російської стрічки "Донбасс. Окраина" - Гела Месхі. За даними активістів, фільм профінансований Мінкультури РФ, відзнятий в анексованому Криму та заборонений до показу в Україні відповідно до статті 15-1 Закону України "Про кінематографію".

"Телеканал послідовно працює над тим, щоб демонтувати фундамент української національної ідентичності, нав'язати цінності "русского міра" та "єдиного радянського народу", який переміг фашизм у так званій Великій Вітчизняній війні, – сказав громадський активіст, співкоординатор кампанії "Інтеру – бойкот" Дмитро Жмайло.

Джерело: Укрінформ

У сотні разів далі від Сонця ніж Земля: Науковці з'ясували, що в Сонячній системі існує ще одна планета

субота, 20 квітень 2024, 9:23

Вчені стверджують, що їм вдалося виявити нові докази того, що в Сонячній системі існує дев'ята планета. Про це пише Independent. Автори нового дослідження тепер стверджують, що їм вдалося виявити ще більше доказів того, що дев'ята планета все ж існує н...

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...