Винахід до невпізнаваності змінить світ: Представлено дешеву плівку, що будь-які окуляри перетворить на прилад нічного бачення

Вчені Центру передового досвіду трансформаційних метаоптичних систем (TMOS) ARC прагнули зробити прилади нічного бачення доступними і зручними для носіння, відмовившись від громіздких і дорогих гарнітур і насадок на лінзи, пише New Atlas..

Їхній останній винахід — плівка нічного бачення, яка важить менше грама і може бути розміщена на оправі окулярів практично будь-якої моделі.

Автори розробки зазначають, що її потенціал великий: від пошуку собаки без повідка в парку під час нічної прогулянки до підвищеної безпеки за кермом і під час пересування пішки.

Створюючи плівку, винахідники використали технологію перетворення на основі метаповерхні, яка забезпечує легший шлях для обробки світлових фотонів, ніж у традиційних громіздких приладах нічного бачення.

Нова технологія також фіксує видиме і невидиме (або інфрачервоне) світло в одному зображенні, коли користувач дивиться через "лінзу". Традиційно системи нічного бачення фіксують зображення з кожного спектру окремо, тому вони не можуть створювати ідентичні зображення. Це означає для користувача кращу якість зображення того, що знаходиться в темряві.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...