Винахід вже запатентовано: У NASA знайшли швидший і дешевший спосіб дістатися до Місяця

Космічна організація показала, що вона виявила нову траекторію до Місяця, яка дозволить більш ефективно виконувати майбутні місії до нашого найближчого небесного сусіда, повідомляють Патріоти України з посиланням на Business Insider.

Новий метод NASA дозволяє невеликому безпілотному космічному кораблю відносно швидко досягати Місяця і при дуже невеликий витраті палива.

Метод, який був запатентований NASA, дозволяє безпілотному космічному апарату, по суті, з'єднуватися з супутниками зв'язку, щоб досягти високої навколоземної орбіти, перш ніж використовувати гравітацію Землі і Місяця для виконання маневру "рогатка" на Місяць.

У патенті маневр описується як "метод переведення космічного корабля з геосинхронної перехідної орбіти на місячну".

Першим космічним кораблем, який буде використовувати нову траекторію, буде Polarimeter Pathfinder Dark Ages (Dapper), місія, розроблена Університетом Колорадо в Боулдері, яка буде вперше записувати зі зворотного боку Місяця низькочастотні радіохвилі, які були випроменені під час раннього формування Всесвіту.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Прийшла повістка, але є бронь: Українцям пояснили, чи потрібно йти до ТЦК

середа, 24 квітень 2024, 17:47

В Україні суттєво змінилася правила вручення повісток та покарання за неявку до ТЦК, і кожен військовозобов'язаний знає, що на повістку потрібно реагувати, щоб не потрапити у халепу, передають Патріоти України. Але що робити тим, хто раніше отримав бр...