Винні люди: Міжнародний союз охорони природи оголосив про вимирання колись популярного виду риб

Міжнародна спілка охорони природи оголосила яванських скатів вимерлим видом. Причиною цього став вплив людської діяльності. Про це повідомляє Science Alert, передають Патріоти України.

По всьому світу спостерігається масова загибель риби. Хоча це відбувається природним чином внаслідок екстремальних погодних явищ, за словами вчених, ми забрали надто багато води, додали надто багато забруднювачів і спровокували ці екстремальні погодні явища.

"Це ще один тривожний сигнал для тих, хто приймає рішення, що масштабне відновлення природи не може більше чекати", - підкреслила Клер Бафферт, старший спеціаліст з питань водної політики в Європейському офісі Всесвітнього фонду природи (WWF). - Щоб запобігти цій кризі вимирання, інституції ЄС повинні прийняти довгоочікуваний Закон про відновлення природи, який передбачає відновлення 25 000 кілометрів вільно поточних річок - життєво важливих для лосося та інших риб, що мігрують".

На думку біологині з Університету Чарльза Дарвіна Джулії Констанс, "інтенсивний і загалом нерегульований вилов риби, ймовірно, є основною загрозою, що призвела до виснаження популяції яванського ската, оскільки прибережний вилов риби в Яванському морі вже скоротився до 1870-х років".

Наразі, до Червоного списку занесено щонайменше 120 видів морських риб, які перебувають під загрозою зникнення. Як і скат, багато з них також безпосередньо страждають від забруднення, в тому числі тасманійський коник (Zearaja maugeana), чисельність якого складає менше тисячі особин.

Загалом до Червоної книги занесено понад 44 000 видів риб, які перебувають на межі вимирання. Це майже 30 відсотків усіх видів, які були оцінені. Учені наголошують, що якщо ми не почнемо надавати пріоритет довкіллю, яке ми всі поділяємо, нас чекає ще більше вимирань.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...