Винні пілоти? Сплив документ зі скандальними фактами про НП у Шереметьєво

Пілоти літака SSJ100, який згорів в аеропорту Шереметьєво при невдалій аварійній посадці, допустили низку серйозних порушень. Саме вони могли стати причиною трагедії, що забрала життя 41 людини. Про це йдеться в документі Росавіації, який є у розпорядженні РИА "Новости", повідомляють Патріоти України.

Так, відзначається, що командир SSJ100 при заході на посадку активно "смикав" ручку керування літаком, відхиляючи ніс вгору-вниз. Крім того, екіпаж заходив на посадку з перевантаженням в 1,6 тонни, але без перевищення швидкості.

"До моменту входу в глісаду маса літака становила близько 42600 кілограмів, що на 1600 кілограмів перевищувало максимально допустиму посадкову масу", – йдеться в документі. (287-296 кілометрів на годину). Згідно з правилами льотної експлуатації, швидкість заходу на посадку для тих умов, що були, становить 155 вузлів", – додали експерти.

На додачу до всього, всупереч інструкції, екіпаж літака не випустив закрилки. Ще один скандальний нюанс – це те, що сигнал про пожежу на борту літака спрацював за чотири секунди до зупинки літака, а система пожежогасіння – тільки через 20 секунд.

У документі міститься припис всім авіакомпаніям після трагедії з SSJ100 провести заняття з екіпажами щодо аварійних посадок і дій у разі пожежі.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...