Винні зміни у кліматі? Білий ведмідь посеред вулиці вбив матір та дитину

У США на Алясці просто посеред вулиці у місті білий ведмідь напав на жінку та дитину. Очевидці намагались врятувати людей, проте тоді тварина кинулась і на них. Науковці вважають, що напад стався через фізичний стан самця. Про це йдеться у поясненні Live Science, передають Патріоти України.

Ведмідь напав на матір та сина в прибережному місті Уельс 17 січня 2023 року. Вони вийшли зі школи, коли посеред вулиці на них напав білий ведмідь. Через сильну хуртовину жінка не помітила вчасно тварини, що призвело до трагедії. Люди намагались врятувати матір та сина, проте тоді тварина накинулась і на очевидців. Згодом ведмедя застрелив місцевий житель, проте мати і син були вже мертві.

Науковці зазначають, що білі ведмеді дуже рідко нападають на людей, а тому вони вирішили встановити, чому тварина атакувала матір та дитину.

Науковці становили, що самець не був хворим на сказ, проте причиною нападу ймовірно була стать та стан ведмедя.

У дослідженні 2017 року, опублікованому в журналі Wildlife Society Bulletin науковці дослідили, що "дорослі самці білих ведмедів, які зазнали харчового стресу, найімовірніше, становлять загрозу для безпеки людей".

Вчені зазначають, що причиною нападу ведмедя могли стати також і зміна клімату.

"Втрата морського льоду призводить до того, що білі ведмеді мають менший доступ до своєї основної здобичі – наприклад, тюленів. Це означає, що вони все частіше можуть бути в поганому стані, особливо коли зустрічаються на суші", – каже Ліндсі Мангіпан з Програми збереження полярних ведмедів Служби рибного господарства США на Алясці.

Науковиця додає, що через кліматичні зміни, спричинені діяльністю людей, напади ведмедів можуть бути частішими.

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...